Раул Гонсалес на 41: Легендата на испанския футбол

Вижте най-любопитното за бившия играч на Реал Мадрид
Обновена: 27 юни 2018 06:48 | 27 юни 2018 06:35, Красимир Ангелов
26

Снимка: Reuters

На днешния 27 юни, в разгара на световното първенство по футбол, рожден ден празнува легендарният испански футболист Раул Гонсалес. Роден през 1977 година в Мадрид, той се превръща в истинска легенда за Реал.

Той е рекордьор на клуба по участия с 741 официални мача, от които 550 в Примера Дивисион, носил е капитанската лента на отбора от 2003 до 2010 г. Голмайстор №2 в историята на Реал с 323 гола, като пред него е само Кристиано Роналдо.

Ето какво трябва да знаем за испанската легенда:

Въпреки че е легенда на Реал, всъщност Раул започва кариерата си в градския съперник Атлетико.

Само на 17 години и 4 месеца, Раул става най-младият играч, обличал фланелката на Реал Мадрид, когато дебютира срещу Реал Сарагоса.

Раул е шесткратен шампион на Испания, трикратен победител в Шампионската лига с Реал Мадрид.

Прави дебюта си с националния отбор на Испания срещу Чехия през октомври 1996 г. На 27 март 1999 г. Раул вкарва 4 попадения на Австрия за разгрома с 9:0.

Раул е изиграл 102 мача за националния отбор на Испания и е отбелязал 44 гола. Играл е за Испания на Световните първенства през 1998, 2002 и 2006 г. и Европейските първенства през 2000 и 2004 г.

Раул става известен и с начина, по който празнува всеки свой гол като целува своята сватбена халка, за да покаже любовта си към своята съпруга Мамен Санс.

Двамата имат 4 сина: Хорхе, Уго и близнаците Ектор и Матео.

Раул обича да чете, особено книгите на Артуро Перес Реверте и обича да слуша всякаква испанска музика. Като всеки испанец обича също така да гледа борба с бикове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти знаеш ли, че преди мача Испания-България 6:1 Стоичков е сложил знаме на Каталуния на терасата си да дразни испанците. Отделно е казал, че не са никакъв отбор и ще ги бием. Е, ти ако си на тяхно място няма ли да ни биеш с 10:0. Ако шиптърите от Швейцария бяха турили 1 косовско знаме на терасата и сърбите можеха да ги унижат, то с колко на нула щяха да ги бият - 10:0 или 20:0. Как мислиш? Раул е голям играч. Скромно и работливо момче. Не е звездоман и не знам как се задържа 18 години в Реал.
18
0
 
2
 
! Отговори
Do 18 преди 5 години
До ХроникьорЖив и здрав.
17
3
 
0
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
Защото не споделям мнението на повечето хора ставам пикльо, ***, недоразвит и не знам си какво. Какъвто и да съм с мнението си не съм обидил никой от коментиращите. Освен няколко фанатични фена... Легенда в Испания, на световно равнище кръгла 0. Така го виждам аз :D
16
1
 
4
 
! Отговори
До Хроникьор преди 5 години
Ти си пикльо на 14г.Друго обяснение за коментарите ти нямам.Може и да си по-възрастен, с акъла на 13годишен, което е още по-лошо.
15
1
 
1
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
Така казано съм по съгласен. Разбрах и проумях какво искаш да кажеш. И изброи всички, но не спомена Гунди и Стоичков за българите. Ама и ти си един :)). Айде със здраве
14
0
 
8
 
! Отговори
Ох,хроникьоре!!! преди 5 години
Заглавиетао казва че е легенда за Реал и испанците.Както Бест за североирландците,Хаджи за румънците,Уеа за либерийците,Блохин за украинците и т.н. Всяка нация и голям отбор си имат легенди които са дали повече от другите за клуба или националният ***.Това се опитвам да ти обясня и ако и сега не го проумееш значи си просто още ученик,или много млад.Или пък просто инат/не го казвам с лошо/Гледам футбол от времето на Ди Стефано и Хенто /също легенди на Реал/ така че сравненията са ми от видяното
13
6
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Сигурно бъркам с резултата. Но не бъркам за настървението , с което ни налагаха...Беше тъжно и жално да ги гледаш, а те - особено съм запомнил Раул - ни убиваха непрекъснато. Е, затова ми е неприятен. В спорта трябва да има и милост. както постъпиха шведите с нас, на световното - след 0-4 първото полувреме спряха да играят, да не ни унижават повече.....
12
10
 
2
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
И защото заглавието казва, че е легенда дай сляпо да вярвам, че е. Ами не е. Не е нито гений както ти каза, нито легенда. Няма с какво толкова да бъде запомнен. В сравнение с Роналдо или Меси е едно голямо нищо!
11
4
 
1
 
! Отговори
Хроникьорче-момче преди 5 години
Прочети заглавието чия легенда е?А това кого харесваш ти е ,,друга бира" Ако става дума за голмайстори/а Роналдо е такъв/,най добрите които аз съм гледал са Пушкаш,Герд Мюлер и Ромарио.А гениите са наистина няколко и той не е сред тях.След 20-30 години и ти ще обясняваш на някой който сега се ражда кои са били Роналдо,Меси или Неймар.И ще си с по меродавното мнение от него.А
10
1
 
6
 
! Отговори
Madrid преди 5 години
До даБъркаш нещо, пич. Въпросният мач завърши 6-1 за Испания, Раул не вкара нито един гол, а след този мач и двата отбора отпаднахме от световното.Иначе, каквото и да се каже за Раул ще е малко - той си остава един от най-обичаните и уважаваните футболисти играли някога в Реал Мадрид, където спечели всичко възможно (при това не еднократно). Единственото нещо, което не му достига за да се нареди до легенди като Платини, Зидан, Марадона и другите, е липса на голям трофей с националния отбор.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раул беше много добър футболист и влезе в статистиките, заради постоянството и умната игра- успя да остане 'в сянка' (в отбора винаги имаше някой известен нападател) и по този начин се спаси от тежки контузии- но пък вкарваше от невероятни позиции.Което не ми хареса е че след 18 години в Р. Мадрид го изритаха все едно беше някакъв навлек прекарал живота си на резервната скамейка.
8
16
 
1
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
Не съм големия футболен специалист, но това, че си легенда в собственото си първенство и държава не те прави легенда на световната сцена.Можем ли да го сложим на едно с Пеле, Марадона, Бекенбауер, Платини... та дори и Стоичков?Който си остана най- добрия нападател за 94-та. И е точно толкова легенда в испанския футбол колкото и тоя ***. Колкото до Роналдо.Това е най- завършения футболист за мене в днешно време. Истински гол майстор и легенда.С много трофеи и голове. На едно с Пеле и Марадона!
7
2
 
10
 
! Отговори
До хроникьор. преди 5 години
След 10-15 някой пубер като теб ще каже за Роналдо и Меси ,,Кви са тия бе ,смешници" .Живота не почва с твоето раждане дете и ние по дълго живелите сме видели много,,легенди".И да Бекъм също беше легенда за английският футбол.А Раул е легенда за собственният си клуб.Спорът е безмислен .
6
6
 
5
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
Какво се напрягаш пък ти бе? :D Голямата работа вече. Като ти е толкова голям приятел Раул *** му поискал 10 000 лв на заем да видиш какво ще ти каже :D.
5
8
 
3
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
"Затова има голове в два финала на ШЛ"За останалото добре ама като прочетох това (facepalm). И колко до скоро до преди 10 години? Никога няма да го запомня с нещо. Все едно да кажеш, че Дейвид Бекъм е легенда.
4
14
 
4
 
! Отговори
да преди 5 години
Този ми е неприятен. Спомням си един мач с нашите, ние беряхме душа, те вече се класираха и въпреки това той продължаваше да вкарва , без милост и пощада. На умряло куме нож вади.... Мачът мисля, че завърши някъде към 1: 5 в наша вреда.
3
3
 
13
 
! Отговори
. преди 5 години
До ХроникьорЗатова има голове в два финала на ШЛ,до скоро беше голмайстор номер 1 на шампионска лига,испанския национален отбор,Ла лига и Реал Мадрид ;)
2
36
 
6
 
! Отговори
Хроникьор преди 5 години
За мене си остава пълен ***. Минал и заминал покрай легенда
1
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Жив и здрав да е